Kertgondozás és Kertfenntartás igényes kertészektől. Kerti munkák vállalása: kertápolás, gyepgondozás, sövénynyírás, permetezés, metszés, gyepszellőztetés, fűnyírás, kaszálás.
Budapest és Pest megye környékén
H-Szo 8:00-17:00-ig

A kertgondozás fontos feladata a metszés, mind a gyümölcsféléknél, mind pedig a dísznövényeknél.

Metszéssel a növényeket alakítjuk, fiatalítjuk a virágzásukat elősegítjük, több és nagyobb virág képződik.

A metszés lényegében egyszerű eltávolítása valamely hajtásnak, ágnak vagy más növényi résznek, azonban sok mindent figyelembe kell venni. Mikor és miért metszünk. A különféle növényeket, különböző időpontokban és különféle módokon kell metszeni. Metszés idején (tavasszal) a növényen jól áttekinthetőek (lombhullatók) könnyen eldönthetjük, hogy hol állnak sűrűn az ágak és a vesszők, a konkurensek közül melyiket célszerű meghagyni. Az elöregedett, száraz és beteg részek jobban felismerhetőek.

Metszést szeretnél a kertedben, igényes kertésztől?
Kérj árajánlatot most!

Tavasszal metsszük a fagyérzékeny növényeket és a frissen telepített növényeket. A késő ősszel telepített fákat is ilyenkor metszük. A metszés legkedvezőbb ideje a rügyfakadást megelőző időszak. Ha ennél korábban metszünk, akkor a növényt fagykárosodás érheti. A kora tavaszi metszés idején figyelembe kell venni, hogy éjszaka még fagyok lehetnek, tehát a sebeknek az éjszakai fagyokig be kell gyógyulniuk. Ha nem gyógyulnak be a sebek, akkor fagyási sérülés éri az ágakat.

Metszés után fontos a tápanyag utánpótlása, mert a növények metszés következtében (levágott gallyak, ágak) elvesztik jelentős tápanyag raktározó részeiket (ágak, vesszők). A sebgyógyuláshoz is szükséges a megfelelő tápanyag utánpótlás. Ha, ez elmarad a növények nem megfelelően regenerálódnak, a sebek elfertőződnek, ami következtében a növények gyengülnekcsökken a növekedési és virágzási képességük. Végül tartós betegségek következtében a növények elpusztulhatnak.

Fontos! Metszés után a vágási felületeket sebkezelővel kell kezelni, a fertőzések (betegségek) megelőzése érdekében. A kezeletlen sebfelületek kiváló táptalaja a gombás betegségeknek és rovarfertőzéseknek.

Theme Image

Metszés után célszerű a lemosó permetezéselvégezni.

A lemosó permetezés célja, hogy a növények törzsén, vázágain, kéregrepedéseiben megtelepedett baktériumos és gombás spórák szaporító képleteit elpusztítsuk, és gyérítsük a kertevők (levéltetvek, pajzstetvek, molyok atkák stb.) áttelelő alakjait, ezzel megelőzzük a tavaszi elszaporodásukat.

Miért kell metszeni? Mert metszéssel:

 gyorsabban fejlődnek a növények.

 a növényeket formára alakíthatjuk.

 fiatalítjuk a növényeket.

Területek, települések, ahol kerti munkákat vállalunk:

Budapest teljes területe: 

1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület, 23. kerület.

Pest megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Balaton és környéke.

Főbb települések:

Szentendre, Leányfalu, Csobánka, Pomáz, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Solymár, Pilisszántó, Piliscsaba, Pilisszentiván, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakeszi, Telki, Budajenő, Páty, Herceghalom, Biatorbágy, Zsámbék,Budaörs, Törökbálint, Diósd, Érd, Etyek, Sóskút, Tök, Perbál, Tinnye, Pilisjászfalu, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Tahitótfalu, Vác, Göd, Szigetmonostor, Dunakeszi, Fót, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Piliscsév, Dorog, Esztergom, Mogyoród, Veresegyház, Őrbottyán, Csomád, Erdőkertes, Szada, Gödöllő, Sződ, Sződliget, Csörög, Vácrátót, Váchartyán, Kerepes, Csömör, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Maglód, Ecser, Üllő, Gyömrő, Gyál, Monor, Dunaharaszti, Alsónémedi, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Taksony, Halásztelek, Százhalombatta, Tárnok, Pusztazámor, Martonvásár és környéke!

Szolgáltatásunk felkeltette érdeklődésed?
Kérj árajánlatot most!

AJÁNLATKÉRÉS KERTI MUNKÁRA

Vedd fel velünk a kapcsolatot, 24 ÓRÁN BELÜL GARANTÁLTAN VÁLASZOLUNK!

Tegyél fel bármilyen kérdést a kertgondozással, vagy a kert karbantartással kapcsolatban telefonon keresztül, vagy lépj kapcsolatba az alábbi elérhetőségeiken keresztül. A lehető leghamarabb válaszolunk! Időpontot és árajánlatot az alábbi űrlappal foglalhatsz és kérhetsz.

Teljes név
Cím
Email cím
Telefonszám
Szolgáltatás kiválasztása
Megjegyzés

Képek feltöltése (opcionális). Összesen MAX. 50MBHÍVJ: +36-20-255-5274

Kedves Ügyfeleink és Érdeklődők!

 

Egészségügyi ok miatt jelenleg sajnos nem tudunk munkát vállalni.

Sajnos a gyógyulás (műtött lábtörés utáni) tovább tart, június 12. után remélhetőleg tudunk munkát vállalni.

Köszönjük a megértést!

A telefonos kertészeti szaktanácsadás ELÉRHETŐ!
Telefon: +36-20-255-5274

A szolgáltatás költsége a weboldalon olvasható.

Tisztelettel:
NaturGarden