NaturGarden Kertgondozás és Kertfenntartás
Budapest és környékén
H-Szo 8:00-17:00-ig

A kórokozók és kártevők ellen permetezéssel védekezünk. A beteg növény állapotától függően gyógyítható.

A permetezés védelmet biztosít a növényeknek a kórokozókkal és kártevőkkel szemben. A beteg növény (állapotától függően) gyógyítható.

A permetezés elsődlegesen preventív jellegű, vagyis betegségek kialakulásának megelőzése érdekében alkalmazzuk.

rendszeres permetezés védelmet ad a növényeknek a korokozókkal és kártevőkkel szemben. Ha ezt elhanyagoljuk, a növények megbetegszenek, fejlődésük lassul, idővel elpusztulnak.

A beteg növények gyógyítása nehezebb! Többször ismételt  permetezésre (2-3) van szükség, ahhoz, hogy a betegséget megszüntessük. Ha a betegség túlzottan előre haladott (többszöri vagy tartósan fennálló) állapotban van, akkor sajnos már a többszöri permetezés sem segít a növényen!

A kertgondozási időszak folyamán két nélkülözhetetlen lemosó permetezést ajánlott elvégezni. Az egyiket ősszel, amikor már a lombozat nagy része még zöld színű. Ennél a permetezésnél felszívódó permetszer használata javasolt, ami védelmet ad a jövő évi rügyeknek, amelyek ilyenkor már kialakulnak. A másik lemosó permetezést tél végén, kora tavasszal ajánlott elvégezni, metszés után, amikor a hőmérséklet már megfelelő (fagypont feletti).

 

img_divider

A lemosó permetezés célja, hogy a gyümölcsfák törzsén, vázágain, kéregrepedéseiben megtelepedett baktériumos és gombás spórák képleteit elpusztítsuk, és gyérítsük a kártevő rovarok (levéltetvek, pajzstetvek, molyok, atkák stb.) áttelelő alakjait, ezzel megelőzzük a tavaszi elszaporodásukat.

 lemosó permetezés sok egyéb kártevő ellen (gubacs szúnyog, aknázó legyek, poloskák tripszek, üvegházi molytetű stb.) nem biztosít védelmet, mivel ezek a lehullott lombok alatt, a föld alatt, téli kertekben, és üvegházakban telelnek át. Ezek ellen később kell védekezni.

 Mindezek mellett a vegetációs időszakban számos kórokozó és kártevő veszélyezteti a növények egészségét. Preventív (megelőző) permetezéssel megelőzhető a betegségek kialakulása.

 Permetezéssel a szúnyogok száma is csökkenthető!

Szolgáltatásunk felkeltette érdeklődésed?
Kérj árajánlatot most!