Itt az újév, amit sokan az új élettel párosítanak. Ez alapjában véve rendben is van, hiszen a legtöbben abban reménykednek, hogy az újév új, jobb életet hoz. Ez részben igaz is, de ahhoz, hogy valamilyen téren látványosan megváltozzon, az életünk önmagunkon kell dolgoznunk. Ez a rész nem a ehhez a témához tartozik…

Viszont az alábbi növények sokat segíthetnek abban, hogy jobbá váljon az életünk, főként akkor, ha beszerezzük az alábbi növényeket és mindig emlékszünk arra, hogy mit szimbolizálnak.

Orchidea a boldogság virága

Az egzotikus szépségű, hosszan virágzó orchidea a tartós boldogság, örök szerelem virága. A különleges megjelenése erőt és biztonságot sugároz. Ezen kívül a bőség és a gyarapodás jelképe is.

 

Flamingó virág a siker virága

Ez a mutatós megjelenésű virág a hírnév, a pénz területén hozhat sikereket. Mind ezek mellett a szerelem területén is hozhat pozitív változásokat.

 

Pozsgafa, ismertebb nevén majomfa a pénz, a gazdagság növénye

A pozsgafa, más néven a majomfa. Az Angol népnyelvben Money tree, Dollár tree, a jólét, a gazdagság szimbóluma, ami hozzásegít minket a pénz gyarapodásához, illetve a pénzzel kapcsolatos jó döntések meghozatalához.

 

Begónia a pozitív kisugárzás, új ötletek, jókedv energia virága

A növény pozitív kisugárzása feledteti a napi robotot, a mindennapok rutinját, unalmát. Új ötleteket hoz, és ezek megvalósítására sarkall. A nyaralás, kikapcsolódás érzetét kelti bennünk. Mindenkinek jót tesz, akinek hiányzik egy kis “jókedv-energia”.

 

Csüngőágú vagy más néven kis levelű fikusz, a tudás növénye

A csüngő ágú vagy más néven kis levelű fikusz, kiscsüngő hajtásaival és apró leveleivel különleges és népszerű dísze a házaknak. A növény az önfejlesztés, tudás és az egészség területén hozhat változást az életünkben a belőle áradó energia által.

 

Olajfa a tisztaság, jólét, jóság, megújuló élet és a boldogság növénye

Az olajfa a tisztaság, a jólét, a gyógyító jóság, a megújuló élet és a boldogság szimbóluma, nem véletlen, hogy gyakran ültetik olyankor is, amikor gyermek születik a családban. Kedveli a meleg, napsütötte helyeket, növekedési időszakában pedig a bővebb öntözést. Ha így gondoskodsz róla, tökéletes dísze lehet kertednek, különösen, ha kedveled a mediterrán hangulatot.

 

Mirtusz a tisztaság, szeretet, a megértés és a béke jelképe

A mirtusz – Myrtus – örökzöld cserjéje a tisztaság, a szeretet és megértés, egyúttal pedig a békés otthon szimbóluma. Jól tűri a szárazságot és a rossz talajt is, a melegre viszont nagy szüksége van, így napos helyre érdemes ültetni.