NaturGarden Kertgondozás és Kertfenntartás
Budapest és környékén
H-Szo 8:00-17:00-ig

Az elgazosodott, parlagon lévő területeket kaszálással gondozzuk. Kaszálástól a terület megjelenése gondozottabb, esztétikusabb lesz.

A rendszeres kaszálás megakadályozza a gazok, és az allergiát okozó növények virágzását, felmagzását. Ezért nem képesek elszaporodni, így az allergiás problémák kialakulása megelőzhető.

img_divider

Kaszálásra kétféle módszer van:

  A lekaszált növényt a területen hagyjuk. Ez esetben a lekaszált növényi részek a vastagságtól függően hosszabb-rövidebb idő alatt lebomlanak. Azonban, a levágott részek takarják a megmaradt zöld részeket, a fűféléket és a vadvirágokat. Ezért ezek kihalnak és foltos (hiányos) részek alakulnak ki.

  A lekaszált növényt összegyűjtjük, (ez a jobb megoldás) így elkerülhető a foltosodás, a terület növényzete megújul. Ezzel a módszerrel a kert, vagy telek megjelenése szebb, gondozottabb látványt nyújt.

A rendszeres kaszálás elősegíti számos hasznos élőlény fennmaradását, elszaporodását. Ilyen élőlények a katicabogarak, futrinkák, holyvák, lágybogarak,  fátyolkák, szöcskék, pókok, fürkészek, ragadozó atkák, ragadozó poloskák stb. Ezek az élőlények a tetvek, hernyók, atkák, férgek, pajorok, levéldarazsak, poloskák stb. elszaporodását gátolják. A leggyakrabban előforduló betegségekről és kórokozókról a kiemelt részre kattintva olvashatsz.

Szolgáltatásunk felkeltette érdeklődésed?
Kérj árajánlatot most!