NaturGarden Kertgondozás és Kertfenntartás
Budapest és környékén
H-Szo 8:00-17:00-ig

A gyepszellőztetés a kertgondozás külön kiemelt része. Lényegében fiatalító 'masszázs' a gyepnek.

A gyepszellőztetés frissítő masszázs a gyepnek.

Gyepszellőztetéssel a gyepet megújítjuk, fiatalítjuk, ezáltal szebb és dúsabb lesz.

gyepszellőztetést évente kétszer kell elvégezni tavasszal és nyár végén, kora ősszel. Tavasszal, a tél folyamán elhalt, elfilcesedett részeket távolítjuk el, hogy megújuljon a gyep. Nyár végén, kora ősszel, pedig az év folyamán, természetes módon elöregedett, elhalt részeket távolítjuk el.

Ha az elfilcesedett részeket nem távolítjuk el, akkor vízhiány alakul ki. Az öntöző által kijuttatott víz csekély része hasznosul, mert az elfilcesedett részek megakadályozzák a víz beszivárgását a talajba. Az elfilcesedés alatt a gyep nem tud megújulni, mert nem kap napfényt és a gyep levegőzése is csökken. Ilyen körülmények következtében, könnyen gombás betegségek alakulhatnak ki. A fű, gyep betegségekről a kiemelt részre kattintva olvashatsz. Ha az el filcesedett részeket sokáig nem távolítjuk el gyepszellőztetéssel, akkor az alatta lévő, gyep elhal. Ezért foltosodás alakul ki a gyepben, ezeken a részeken gyomok könnyen megtelepednek.

 

Theme Image

Gyepszellőztetésnél ajánljuk
 

 Gyepszellőztetéssel az elhalt, elfilcesedett részeken kívül az egynyári gyomok és mohák is eltávolíthatóak.

 Gyepszellőztetéstől a gyep megújul, bokrosodik, sűrűsödik, javul a talaj levegőzése és vízfelvevő képessége. A munka után ajánlott a gyepet lombseprűvel átseperni.

 Gyepszellőztetés után ajánlott a gyep permetezéséről gondoskodni a betegségek kialakulásának megelőzése érdekében, végül szerves tápanyagot kijuttatni, amellyel pótoljuk a hiányzó mikró és makró elemeket, amelyek az egészséges gyep fejlődéséhez nélkülözhetetlenek.

Szolgáltatásunk felkeltette érdeklődésed?
Kérj árajánlatot most!